Arcandor detine 53% din compania turistica Thomas Cook si a precizat ca aceasta nu va fi afectata de faliment, scrie NewsIn.

"Avem ca obiectiv pe termen scurt si mediu crearea unui grup mai mare", a spus seful Metro, Eckhard Cordes. Acesta a sugerat ca noul grup ar putea listat ca o noua companie.

Falimetul Arcandor include si lantul de magazine Karstadt. Metro vrea sa fuzioneze lantul sau de magazine Kaufhof cu reteaua Karstadt si sa administreze circa 160 de unitati, dintr-un total de 200.

Noua companie ar putea fi vanduta dupa doi ani de la restructurare, prin intermediul bursei. Arcandor, care are circa 70.000 de angajati, a cerut guvernului german garantii de 650 milioane euro.

Guvernul german a fost reticent in a ajuta compania, deoarece aceasta se confrunta cu probleme inainte de inceperea crizei. Actiunile companiei s-au depreciat cu mai mult de 70% in 2009, si cu 81% anul trecut.

Metro a cheltuit in primul trimestru 33 milioane euro pentru programul de restructurare Shape 2012, ce tinteste sa majoreze profiturile cu 1,5 miliarde euro pana in 2012 si sa reduca 15.000 locuri de munca.

Grupul este prezent in Romania prin Metro Cash & Carry. Compania s-a lansat oficial in Romania in luna octombrie a anului 1996, prin deschiderea primului centru de distributie din Bucuresti. In prezent, reteaua de magazine numara 24 de centre de distributie.