Statele europene ar putea oferi finantare suplimentara Fondului Monetar International (FMI), destinata luptei impotriva crizei economice, pe langa cele 75 de miliarde euro anuntate deja, conform proiectului de concluzii ce va fi prezentat saptamana viitoare liderilor UE, relateaza Reuters, citat de NewsIn.
"In principiu, statele membre UE sunt unite in initiativa de a sustine lupta impotriva crizei financiare, in cazul in care va fi nevoie de finantare suplimentara pe termen scurt prin Noile Acorduri de Imprumut, in contextul in care frontul comun impotriva crizei se extinde la nivel global", precizeaza proiectul de concluzii.

Acest proiect ar putea fi modificat in perioada urmatoare, nefiind varianta finala.

Noile Acorduri de Imprumut reprezinta o serie de acorduri de creditare stabilite in anii 1990 intre FMI şi statele şi institutiile solide din punct de vedere financiar, pentru a lupta cu crizele economice globale.

In aprilie, statele membre ale grupului informal G20, al celor mai puternice economii dezvoltate şi emergente, au promis triplarea resurselor FMI, la un total de 750 miliarde dolari, pentru a permite Fondului sa raspunda crizelor din statele emergente sau in curs de dezvoltare.

Liderii UE se intalnesc la sfarşitul saptamanii viitoare pentru a se pune se acord privind reformele de reglementare a sectorului financiar, strategia UE de combatere a efectelor modificarilor climaterice şi aranjamentele speciale pentru Irlanda, vizand sa ajute Dublinul sa caştige referendumul programat in toamna pe tema Tratatului de la Lisabona care instituie reforme ale institutiilor UE.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri