Saptamana trecuta, Morgan Stanley a anuntat ca se afla pe lista celor mai mari zece banci carora le este permis sa ramburseze imprumuturile primite prin schema Trezoreriei, Troubled Asset Relief Program (TARP), potrivit NewsIn.

Banca a primit 10 miliade dolari in fonduri TARP. Rezultatele testelor de stres la care au fost supuse 19 banci majore din Statele Unite au aratat ca Morgan Stanley avea nevoie sa stranga capital de 1,8 miliarde dolari. Banca a reusit sa stranga peste 10 miliarde dolari prin vanzarea de capital, datorii si active.

Permisiunea acordata unor banci de a rambursa banii primiti prin programul guvernamental initiaza un proces de separare a bancilor mai puternice de cele slabe, in contextul in care sectorul financiar incepe sa se reechilibreze.

Unele banci vor ramane in cadrul programului guvernamental, confruntandu-se in continuare cu restrictii la plata salariilor conducerii.

Secretarul Trezoreriei, Timothy Geithner a anuntat in urma cu cateva zile ca banii inapoiati de bancile stabile in cadrul planului de salvare de 700 miliarde dolari vor putea fi utilizati pentru ajutarea bancilor mai mici, inclusiv a celor ce au mai primit deja fonduri guvernamentale.