British American Tobacco Plc (BAT) a anuntat ca a preluat o participatie de 85% in cadrul PT Bentoel Internasional Investama, unul dintre marii producatori de tigarete din Indonezia, pentru 494 milioane dolari, relateaza Reuters.
BAT, cea de-a doua companie de tutun din lume, a anuntat ca a cumparat titlurile de la mai multi actionari, printre care si Rajawali Group, si a estimat ca va face o oferta pentru restul de actiuni pana la sfarsitul lunii august, conform NewsIn.

Bentoel, cel de-al patrulea producator indonezian de tigarete, din punct de vedere al volumelor, vinde atat tigarete normale cat si trabucuri traditionale cu aroma de cuisoare.

"Tranzactia reprezinta o excelenta oportunitate strategica de a intra pe marea piata indoneziana, aflata in dezvoltare, si ne va oferi o baza de crestere in viitor", a declarat John Daly, director BAT pentru Asia Pacifica.

Pretul este echivalent cu 873 rupii/actiune, cu 20% peste nivelul de inchidere al actiunilor in sedinta de luni, a anuntat BAT intr-un comunicat.

Grupul londonez, ce produce marcile Kent, Dunhill, LuckyStrike si Pall Mall, a anuntat luna trecuta ca a inregistrat o incetinire a ritmului de crestere pentru marcile premium.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Un nou RECORD tragic în Italia: 793 de morți
Setari Cookie-uri