Excedentul comercial neajustat al zonei euro a crescut in aprilie, in contextul in care scaderea majora a exporturilor, fata de aceeasi perioada a anului trecut, a fost ceva mai mica decat scaderea importurilor, relateaza Reuters.
Excedentul comercial al celor 16 tari din zona euro a atins in aprilie 2,7 miliarde euro, fata de nivelul de 1,8 miliarde euro in luna martie si de excedentul de 2,2 miliarde euro inregistrat in aprilie 2008, a anuntat biroul european de statistica Eurostat, potrivit NewsIn.

Nivelul neajustat al exporturilor a scazut cu 27% fata de aceeasi perioada a anului trecut, la 102,1 miliarde euro, in timp ce importurile au scazut cu 28%, la 99,4 miliarde euro.

Ajustata sezonier, balanta comerciala a continuat tendinta de diminuare a deficitului, inceputa in ianuarie.

Deficitul s-a redus in aprilie la 300 milioane euro, de la 1,8 miliarde euro in martie, in contextul in care exporturile au scazut cu 1,3% raportat lunar si importurile au inregistrat un declin de 2,7%.

Economia zonei euro s-a comprimat in perioada ianuarie-martie cu 2,5% fata de trimestrul anterior, in perioada considerata de analisti ca fiind cel mai grav moment al recesiunii.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
CORONAVIRUS | Jocurile Olimpice de la Tokyo, amânate din cauza pandemiei
Setari Cookie-uri