Rusia a acordat 2,2 miliarde de dolari Ucrainei pentru tranzitul gazului rusesc spre Europa pana la inceputul lui 2010, a anuntat premierul Vladimir Putin, prezentand aceasta plata anticipata drept "credit", relateaza AFP.
"Le-am platit partenerilor ucrainieni pentru tranzitul gazului spre Europa pana la inceputul anului 2010 inclusiv. Este vorba despre un credit de 2,2 miliarde de dolari", a spus el, intr-o intalnire cu seful Gazprom, Aleksei Miller, informeaza NewsIn.

"Este vorba despre mijloace importante pe care partenerii nostri ucraineni le-au primit de la Rusia. Sper ca vor fi respectate contractele in curs si din viitor", a spus Putin.

Oficialii rusi au lansat avertismente in ultimul timp, spunand ca Ucraina se va afla in imposibilitatea de a-si plati facturile si de a umple vara aceasta rezervoarele inainte de sezonul de iarna.

La 8 iunie, Gazprom a confirmat ca a primit plata pentru gazul rusesc livrat in mai Kievului, dar nu a exclus amenintarea unui nou razboi al gazului.

Moscova si Kiev au fost intr-un conflict al gazului in ianuarie, care a insemnat doua saptamani de intrerupere a livrarilor de gaz catre clientii occidentali ai Gazprom.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Ce măsuri de susținere a mediului de afaceri adoptă alte țări din Europa
Setari Cookie-uri