Federal Reserve (Fed), sistemul american de banci centrale, a hotarat, marti seara, sa ridice dobanda de referinta cu 0,25 puncte procentuale pana la nivelul de 3,75 %, cel mai ridicat nivel de dupa vara lui 2001, informeaza cotidianul britanic The Guardian. Aceasta este cea de-a 11 a majorare consecutiva a dobanzii de referinta initiata de Fed incepand din iunie 2004, cand aceasta se situa la 1%. In comunicatul care a insotit acest anunt, Fed consacra o mare parte efectelor Uraganului Katrina asupra perspectivelor economiei americane. Fed afirma ca Uraganul Katrina nu reprezinta o amenintare pe termen lung asupra economiei, chiar daca a crescut incertitudinile pe termen scurt. Totusi, anumiti specialisti au precizat ca ar fi fost mai bine ca banca centrala sa nu modifice dobanda de referinta in aceasta luna, afirmand ca impactul uraganului ramane inca sub semnul incertitudinii. Katrina a distrus aproximativ 10% din capacitatile Statelor Unite de rafinare a titeilor si 25% din productia sa de petrol aflata in Golful Mexic, crescand rapid pretul petrolului pe piata mondiala.

Fed a semnalat ca este posibil sa urmeze si alte noi cresteri ale dobanzii de referinta, deoarece comunicatul utilizeaza aceeasi expresie utilizata in trecut, de majorare intr-un ritm masurat. Numerosi analisti sunt de parere ca expresia se traduce printr-o noua posibila crestere a dobanzii cu 0,25%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri