Deficitul de cont curent al Statelor a scazut in primul trimestru la 101,5 miliarde dolari, cel mai mic nivel din al patrulea trimestru din 2001, arata un raport al Departamentului Comertului, conform Reuters.
Deficitul a scazut de la 154,9 miliarde dolari in al patrulea trimestru, potrivit datelor revizuite, in timp ce analistii estimasera ca acesta se va situa in primul trimestru la 85 miliarde dolari.

Astfel, deficitul din primul trimestru a ajuns la 2,9% din produsul intern brut (PIB), fata de 4,4% din PIB, in al patrulea trimestru, marcand cel mai mic nivel din primul trimestru din 1999, cand atinsese 2,8% din PIB, a spus un oficial al Departamentului Comertului.

De asemenea, un raport guvernamental publicat astazi arata ca preturile de consum au urcat cu un ritm sub asteptari in mai, in ciuda pretului ridicat al benzinei. Acestea au scazut in ultimele 12 luni cu cea mai mare rata din 1950.

Datele Departamentului Muncii au aratat o crestere cu 0,1% a indicelui preturilor de consum, dupa ce acesta stagnase in aprilie. Jucatorii de pe piata se asteptau ca indicele sa creasca cu 0,3%. Fata de aceeasi perioada a anului trecut, preturile de consum au scazut cu 1,3%, cea mai mare rata din aprilie 1950.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Restricții în Turcia după ce numărul deceselor de COVID-19 a ajuns la 37
Setari Cookie-uri