Preturile produselor agricole vor reveni pe crestere in urmatorii zece ani, fara sa atinga valorile record inregistrate in timpul crizei alimentare din 2006-2008, au anuntat OCDE si FAO, in cadrul unui raport anual legat de perspectivele agricole, relateaza AFP.
In acest an, preturile produselor agricole au ramas ridicate, insa au avut o tendinta de scadere dupa cresterea intensa din perioada 2006-2008, a indicat Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE) si Agentia Natiunilor Unite pentru alimente si agricultura, conform NewsIn.

"Slabiciunile economiei mondiale vor duce la scaderea preturilor in urmatorii doi sau trei ani, apoi acestea urmand sa revina, ca efect al redresarii economice", subliniaza raportul.

In urmatorii zece ani, preturile produselor vegetale (cereale, zahar), urmeaza sa avanseze cu 10-20%, excluzand efectele inflatiei, fata de perioada 1997-2006, in timp ce pretul produselor din carne se va stabiliza, arata studiul.

Pana in 2018, preturile produselor lactate urmeaza sa fie usor mai ridicat decat in perioada 1997-2006.

"In ciuda impactului considerabil al crizei financiare si al recesiunii economice asupra tuturor sectoarelor de activitate, agricultura urmeaza sa evolueze ceva mai bine", arata raportul, ce indica un potential ridicat de crestere a productivitatii.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
COVID-19 | Italia se confruntă cu peste 5.000 de cadre medicale infectate
Setari Cookie-uri