Creditarea catre companiile din Marea Britanie a inregistrat in aprilie cea mai puternica scadere din ultimii noua ani, semn ca actuala criza a creditelor continua sa afecteze grav afacerile britanice, arata datele publicate de banca centrala a Marii Britanii, prezentate de AFP.

Numarul creditelor ipotecare aprobate de marii creditori britanici a crescut in mai la 45.000, de la 42.100 in aprilie, arata raportul Tendinte in Creditare, intocmit de banca centrala.

Cu toate acestea, economistii sunt ingrijorati de faptul ca afluxul de capital catre companiile cu mari nevoi de lichiditate este din ce in ce mai slab, in ciuda nivelului foarte mic al dobanzilor si a unui program de cumparare de active in valoare de 125 miliarde lire, ce are ca scop stimularea economiei.

Creditarea neta catre corporatiile private non-financiare a scazut cu 5,4 miliarde lire in aprilie, marcand cel mai mare declin din iunie 2000.

Creditarea a crescut in aprilie cu numai 1,3% fata de perioada similara a anului trecut, comparativ cu o crestere de 4% in martie si cu nivelul mediu de crestere inregistrat in 2008, de 17,1%, la apogeul crizei financiare.

Banca centrala a Marii Britanii a anuntat ca sectorul imobiliar este unul dintre putinele in care afluxurile de creditare au ramas pozitive in aprilie.
"Creditorii anunta ca cererea de noi credite continua sa fie limitata de intentiile slabe de investitii si de dorinta companiilor de a reduce nivelul datoriilor", a anuntat institutia.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri