Numarul creditelor ipotecare aprobate de marii creditori britanici a crescut in mai la 45.000, de la 42.100 in aprilie, arata raportul Tendinte in Creditare, intocmit de banca centrala.

Cu toate acestea, economistii sunt ingrijorati de faptul ca afluxul de capital catre companiile cu mari nevoi de lichiditate este din ce in ce mai slab, in ciuda nivelului foarte mic al dobanzilor si a unui program de cumparare de active in valoare de 125 miliarde lire, ce are ca scop stimularea economiei.

Creditarea neta catre corporatiile private non-financiare a scazut cu 5,4 miliarde lire in aprilie, marcand cel mai mare declin din iunie 2000.

Creditarea a crescut in aprilie cu numai 1,3% fata de perioada similara a anului trecut, comparativ cu o crestere de 4% in martie si cu nivelul mediu de crestere inregistrat in 2008, de 17,1%, la apogeul crizei financiare.

Banca centrala a Marii Britanii a anuntat ca sectorul imobiliar este unul dintre putinele in care afluxurile de creditare au ramas pozitive in aprilie.
"Creditorii anunta ca cererea de noi credite continua sa fie limitata de intentiile slabe de investitii si de dorinta companiilor de a reduce nivelul datoriilor", a anuntat institutia.