Producatorul german de ciment HeidelbergCement, afectat de criza economica globala, a obtinut un imprumut de 12 miliarde de dolari (8,65 mld. euro) din partea unui grup de banci.

Printr-un acord semnat cu mai mult de 50 de creditori, compania a restructurat imprumuturi de 12,1 miliarde de dolari (8,7 mld. euro).

Al patrulea producator mondial de ciment are ca termen limita 2011 pentru vanzarea activelor si taierea costurilor, scrie NewsIn.

Compania, grav indatorata dupa preluarea companiei britanice Hanson, trebuia initial sa ramburseze credite de aproape 6 miliarde de euro, pana la jumatatea lui 2010.

Compania rivala Holcim a anuntat recent ca va cere actionarilor circa 1,9 miliarde dolari pentru cumpararea afacerilor din Australia ale companiei mexicane Cemex.

HeidelbergCement produce o gama variata de materiale de constructii si deruleaza operatiuni in Europa, America de Nord, Africa si Asia.

Compania HeidelbergCement este prezenta si pe piata romaneasca, unde are activitati in domeniul productiei de ciment, betoane si agregate, prin companiile Carpatcement Holding, Carpat Beton si Carpat Agregate.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Holcim, CRH si HeidelbergCement, in vizorul Concurentei