Pretul petrolului s-a mentinut vineri peste nivelul de 71 dolari pe baril la bursele electronice din Asia, stimulat de speranta ca perioada economica dificila s-a incheiat, potrivit AFP.

In schimburile matinale, pretul petrolului "light sweet crude", cu livrare in iulie, a urcat cu 9 centi, la 71,46 dolari pe baril.

Petrolul Brent, din Marea Nordului, cu livrare in august, s-a scumpit cu 15 centi, la 71,46 dolari pe baril, noteaza NewsIn.

"Preturile sunt sub ritmul de crestere atins miercuri. Datele statistice venite din SUA au dat sperante privind o revenire economica rapida a economiei americane", a declarat Ben Westmore, analist al National Australia Bank.

Pretul petrolului aproape s-a dublat de la nivelul minim de 32 dolari pe baril atins anul trecut, pe fondul sperantelor unei reveniri economice si unei cresteri a cererii.

Sustinand si mai mult pretul la petrol, Organizatia Tarilor Exportatoare de Petrol (OPEC) a declarat ca nu va majora productia prea curand, in ciuda ingrijorarilor unor analisti conform carora un pret prea ridicat al petrolului ar afecta revenirea economica.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Investitiile anului 2019: Bitcoin, petrol si... Nuclearelectrica