"Datele privind zborurile efectuate de aeronavele acestor institutii cu numeroase ocazii arata ca liderii bancilor folosesc aparatele pentru deplasari in vacante sau catre locuintele secundare. Printre destinatii se numara Europa, Mexic, Caraibe sau Florida", arata cotidianul financiar, potrivit NewsIn.

Cotidianul a consultat rapoartele Administratiei Aeronautice Federale in ceea ce priveste zborurile din perioada octombrie 2008-martie 2009 ale 14 banci care au primit ajutor guvernamental.

Citigroup, care a primit imprumut guvernamental de 45 miliarde dolari, a starnit disensiuni in ianuarie dupa ce a formulat dorinta de a achizitiona un nou avion privat.

Banca a abandonat astfel de planuri dupa ce presedintele Statelor Unite, Barack Obama, a avertizat ca un astfel de gest "ar atrage prea mare atentie asupra modului in care sunt utilizate finantele publice".

La randul sau, Bank of America, la cererea cotidianului, a indicat existenta unui noi politici care interzice folosirea avioanelor bancii in scopuri personale.