Inaltii oficiali ai bancilor americane care au primit ajutor guvernamental, inclusiv cei ai Citigroup si Bank of America, folosesc avioanele particulare ale institutiilor pentru care lucreaza in scop personal, scrie Wall Street Journal (WSJ), citat de AFP.
"Datele privind zborurile efectuate de aeronavele acestor institutii cu numeroase ocazii arata ca liderii bancilor folosesc aparatele pentru deplasari in vacante sau catre locuintele secundare. Printre destinatii se numara Europa, Mexic, Caraibe sau Florida", arata cotidianul financiar, potrivit NewsIn.

Cotidianul a consultat rapoartele Administratiei Aeronautice Federale in ceea ce priveste zborurile din perioada octombrie 2008-martie 2009 ale 14 banci care au primit ajutor guvernamental.

Citigroup, care a primit imprumut guvernamental de 45 miliarde dolari, a starnit disensiuni in ianuarie dupa ce a formulat dorinta de a achizitiona un nou avion privat.

Banca a abandonat astfel de planuri dupa ce presedintele Statelor Unite, Barack Obama, a avertizat ca un astfel de gest "ar atrage prea mare atentie asupra modului in care sunt utilizate finantele publice".

La randul sau, Bank of America, la cererea cotidianului, a indicat existenta unui noi politici care interzice folosirea avioanelor bancii in scopuri personale.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri