Compania miniera Xstrata a luat legatura cu grupul concurent Anglo American, pentru a propune o fuziune in valoare de 41 miliarde lire sterline (67,07 miliarde dolari), a anuntat Sunday Telegraph, citat de Reuters.

Publicatia a precizat ca directorul executiv al Xstrata, Mick Davis, ar fi luat inaintat saptamana trecuta o scrisoare consiliului Anglo, in care propunea inceperea negocierilor pentru fuziune. Sunday Telegraph mentioneaza ca nu este clar daca Anglo a dar un raspuns oficial acestei propuneri.

Articolul sustine ca Anglo este consiliata de Goldman Sachs si de UBS, in timp ce Deutsche Bank si JP Morgan Cazenove sunt consilierii Xstrata, conform NewsIn.

Sunday Telegraph sustine ca Xstrata nu a stabilit inca termenii acordului, insa a precizat ca grupul Glencore, ce detine un pachet de 35% in cadrul grupului, a fost anuntat de abordarea Anglo si ar sustine ideea unei fuziuni.

Articolul precizeaza ca Davis ar fi luat legatura cu Anglo ca urmare a presiunilor exercitate de BlackRock si Capital Group, alti doi mari actionari.

Reuters a anuntat saptamana trecuta ca Xtrata este inca interesata de o fuziune cu Anglo, insa ar trebui sa se pregateasca de un nou refuz, in ciuda sustinerii din partea unor investitori.

Xtrata a considerat de ani de zile ca un parteneriat cu Anglo ar fi foarte atractiv, insa discutiile legate de fuziune au aparut in urma unui parteneriat incheiat intre concurentele mai mari BHP Billiton si Rio Tinto.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si