Intr-o prezentare in cadrul unei conferinte a investitorilor, directorul executiv al Commerzbank a anuntat ca banca are drept scop atingerea unui nivel de 12% al randamentului capitalului investit, dupa plata taxelor, din 2012, relateaza Reuters, conform NewsIn.

Banca a fost nevoita sa se adreseze guvernului german pentru ajutor financiar in temperarea crizei economice, primind o injectie de capital de 18,2 miliarde euro. Astfel, guvernul a preluat o participatie de 25% plus o actiune.

Blessing a mai anuntat ca se asteapta ca banca sa revina pe profit in 2011, cel mai tarziu, si sa inceapa sa ramburseze imprumutul in cazul in care conditiile de pe piata sunt favorabile.

Actiunile Commerzbank s-au apreciat miercuri cu 2,3%, la 4,434 euro/actiune, peste cresterea cu 1,3% a indicelui DJ Stoxx care masoara performanta titlurilor bancare.

La sfarsitul lunii martie, Commerzbank a identificat peste 50 miliarde euro in active toxice pe care planuieste sa le gestioneze separat, alimentand sperantele investitorilor cu privire la gasirea unor solutii pentru imprumuturile si investitiile problematice.