Commerzbank, cel de-al doilea creditor din Germania, isi mentine obiectivele financiare pe termen mediu si vrea sa obtina un profit operational de cel putin 4 miliarde euro in 2012, a declarat directorul executiv al institutiei, Martin Blessing.
Intr-o prezentare in cadrul unei conferinte a investitorilor, directorul executiv al Commerzbank a anuntat ca banca are drept scop atingerea unui nivel de 12% al randamentului capitalului investit, dupa plata taxelor, din 2012, relateaza Reuters, conform NewsIn.

Banca a fost nevoita sa se adreseze guvernului german pentru ajutor financiar in temperarea crizei economice, primind o injectie de capital de 18,2 miliarde euro. Astfel, guvernul a preluat o participatie de 25% plus o actiune.

Blessing a mai anuntat ca se asteapta ca banca sa revina pe profit in 2011, cel mai tarziu, si sa inceapa sa ramburseze imprumutul in cazul in care conditiile de pe piata sunt favorabile.

Actiunile Commerzbank s-au apreciat miercuri cu 2,3%, la 4,434 euro/actiune, peste cresterea cu 1,3% a indicelui DJ Stoxx care masoara performanta titlurilor bancare.

La sfarsitul lunii martie, Commerzbank a identificat peste 50 miliarde euro in active toxice pe care planuieste sa le gestioneze separat, alimentand sperantele investitorilor cu privire la gasirea unor solutii pentru imprumuturile si investitiile problematice.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri