Gigantul de asigurari AIG a anuntat ca a ajuns la un acord cu Federal Reserve (Fed) pentru a-i reduce datoria cu 25 miliarde dolari prin acordarea de detineri in cadrul AIA si Alico, scrie The New York Times.

Potrivit acordului, AIG va oferi banci participatii preferentiate in cadrul unitatilor din afara Statelor Unite American International Assurance (AIA) si American Life Insurance Company (Alico).

Fed va avea o participatie in valoare de 16 miliarde dolari in cadrul AIA si de 9 miliarde dolari in Alico, procentele fiind stabilite in functie de “o valoare de piata estimata”.

Unitatile sunt detinute in totalitate de catre AIG si vor ramane sub proprietatea gigantului de asigurari pana cand acordul se va incheia, in cea de-a doua jumatate a anului. Dupa ce acest acord se va incheia, unitatile se vor lista, insa o data exacta nu a fost inaintata si va depinde in conditiile pietelor.

Morgan Stanley si Deutsche Bank AG au fost mandatati sa fie coordonatori globali pentru oferta publica initiala a unitatii asiatice American International Assurance (AIA).

AIA cuprinde 13 piete din zona Asia-Pacific, inclusiv Australia, Hong Kong, India si Coreea de Sud. De asemenea, este singurul asigurator strain care detine licenta in China. Alico opereaza in peste 55 de tari, printre care si Japonia, Marea Britanie si Germania.

AIG a primit in septembrie 2008 un ajutor guvernamental de 170 miliarde dolari.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si