Emporiki, care a inregistrat pierderi de 492 milioane euro in 2008 si a raportat un rezultat negativ si in primul trimestru al anului curent, a lansat un set de masuri de imbunatatire a productivitatii si de reducere a cheltuielilor pentru a reveni pe profit pana in 2011.

Banca a precizat ca principalele sale obiective sunt "stabilizarea si redresarea situatia actuale, recuperarea merjelor de profit, reducerea costurilor, limitarea expunerii si creare unei fundatii pentru succesul din viitor", potrivit NewsIn.

Emporiki va incerca sa reduca cu 21% costrurile general si administrative pana in 2011, repozitionandu-si si reteaua bancara pentru a se concentra pe regiuni cu potential ridicat prin inchiderea unui numar de 57 de filiale.

Alain Strub, director executiv al Emporiki Bank, a declarat ca Credit Agricole este decis sa sustina banca si prezenta de pe piata greceasca, informeaza Reuters.

"Aceste initiative, ce sunt sustinute de actionarul nostru majoritar, ne va permite sa revenim pe profit in 2011", a declarat Strub.
Emporiki Bank, subsidiara a grupului bancar francez Credit Agricole, a raportat pierderi nete de 492 milioane euro in 2008, din cauza provizioanelor pentru pierderi din credite.

Banca raportase pierderi de 121,3 milioane euro in primele noua luni din 2008. Emporiki a anuntat ca va cere acordul actionarilor pentru o crestere a capitalului cu 850 milioane euro.

Emporiki Bank a intrat pe piata din Romania in 1996, 98,48% din capitalul bancii fiind detinut de grupul elen Emporiki Bank, detinut, la randul sau, de grupul francez Credit Agricole.

Sucursala opereaza, prin intermediul unei retele de 30 unitati. Emporiki Bank Grecia a fost fondata in 1907 si detine 380 de sucursale in Grecia si 83 de unitati in alte tari.