UBS AG, banca europeana care a inregistrat cele mai mari pierderi cauzate de criza creditelor, a strans 3,8 miliarde franci elvetieni (2,45 miliarde dolari) printr-o majorare de capital si se asteapta sa inregistreze pierderi in cel de-al doilea trimestru al anulu, informeaza Bloomberg.
Banca a vandut 293,3 milioane actiuni pentru 13 franci fiecare "unui numar de investitori institutionali", a declarat compania cu sediul la Zurich. Majorarea de capital are drept scop sporirea increderii in banca elvetian, potrivit NewsIn.

"Majorarea de capital este normala avand in vedere ca aceasta operatiune a fost preferata de multe banci in situatie asemanatoare", a declarat William Fitzpatrick, analist financiar al Optique Capital Management.

"Anuntarea unei pierderi este insa o surpriza pentru mine. Conditiile de pe piata au fost foarte favorabile pentru bancile de investitiile in al doilea trimestru", a declarat acesta .

Banca a precizat ca pierderile din al doilea trimestru sunt legate in mare parte de costuri de reorganizare, dar castigurile operationale s-au imbunatatit fata de primul trimestru.

Banca va publica rezultatele pentru a doilea trimestru la data de 4 august.

Banca centrala elvetiana a declarat saptamana trecuta ca UBS si rivalul Credit Suisse Goup AG trebuie sa isi majoreze capitalul detinut raportat la active pentru a putea rezista in fata unor posibile pierderi viitoare.

UBS a anuntat pierderi de peste 53 miliarde dolari de la inceputul crizei financiare, fiind nevoita sa stranga aproximativ 34 miliarde dolari de la investitori, inclusiv guvernul elvetian, pentru a-si imbunatati pozitia.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri