Cheltuielile consumatorilor din Statele Unite au crescut in mai conform estimarilor,pentru prima data in ultimele trei luni, in timp ce veniturile personale au urcat cu un ritm peste asteptari, arata un raport guvernamental, consultat de Reuters.
Cheltuielile consumatorilor, care reprezinta peste 70% din activitatea economica a Statelor Unite, au urcat cu 0,3% dupa ce datele de luna trecuta, revizuite in urcare, aratau o stagnare, relateaza NewsIn.

Astfel, cheltuielile consumatorilor au crescut pentru prima data din februarie, arata un raport al Departamentului Comertului.

Conform Bloomberg, veniturile au crescut cu 1,4% in perioada analizata, reflectand reducerile de taxe si platile pentru asigurarea sociala din pachetul de stimuli financiari al presedintelui Barack Obama. Rata economisirii a urcat pana la cel mai mare nivel din ultimii 15 ani.

Eforturile guvernului pentru restabilirea fluxului creditarii si cresterii veniturilor maresc posibilitatea consumatorilor de a cheltui chiar si in timp ce rata somajului urca pana la un nivel nemaiatins din anii '80.

"Consumatorii incep sa se reintoarca in mall-uri pentru a cheltui ceva mai mult, din moment ce cred ca cel mai sever moment al recesiunii a trecut. Totusi, ritmul de cumparare va fi modest pana cand rata somajului se va tempera, iar companiile vor reincepe sa angajeze", a declarat un economist.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri