Rata disponibilizarilor se tempereaza, conform unui sondaj realizat de CIB, in contextul in care au fost concediate 17.000 de persoane in acest sector, in primul trimestru, si aproximativ 15.000 in al doilea trimestru, informeaza NewsIn.

Bank of England a anuntat saptamana trecuta ca institutiile financiare raman vulenrabile fata de o serie de socuri viitoare. Reprezentantii bancilor britanice au spus ca veniturile au scazut in al doilea trimestrucu cea mai mare rata din martie 1991. Creditorii sunt mai putin optimisti "referitor la situatia de ansamblu din mediul de afaceri", decat erau cand au fost chestionati, in primul trimestru, arata sondajul.

"Cresterea nivelului de credite neperfomante ramane un motiv de ingrijorare pentru aceasta industrie", a spus Ian McCafferty, economistul sef
al CIB.

Totusi, in intreaga industrie a serviciilor financiare, veniturile vor creste in urmatorul trimestru, conform estimarilor, dupa sapte trimestre de declin. La sondajul realizat de CIB au participat 73 de companii din sectorul serviciilor financiare.

CIB a estimat recent ca economia Marii Britanii va reintra pe crestere in 2010 si Bank of England va trebui sa isi extinda planul privind tiparirea de bani, pentru accelerarea procesului de recuperare.

Produsul Intern Brut va scadea cu 0,3% in al doilea trimestru si cu 0,1% in al treilea, conform estimarilor CIB.

Economia va reintra pe crestere in primul trimestru din 2010, cand va avansa cu 0,1% si cu 0,3% in al doilea trimestru, arata CIB. Totusi, numarul somerilor va continua sa creasca si va depasi trei milioane, conform estimarilor.

Estimarile grupului vin in contextul in care autoritatile de politica monetara si-au reafirmat luna aceasta planul de a tipari 125 miliarde lire sterline, dintr-un total de 150 miliarde lire sterline, cat fusese autorizat pentru cheltuieli pe piata obligatara.

Economia Marii Britanii a scazut cu 1,9% in primele trei luni din 2009
, comparativ cu intervalul anterior, si cu o rata anuala de 4,1%, peste asteptarile analistilor.

Astfel, economia din Regat s-a comprimat pentru trei trimestre consecutiv, dupa o scadere cu 0,7% a PIB-ului din al treilea trimestru din 2008 si cu 1,6% in ultimele trei luni ale anului trecut.