Lloyds Banking Group, cel mai mare creditor ipotecar din Marea Britanie, vrea sa concedieze aproximativ 2.100 de angajati ai diviziilor de operatiuni si vanzari, ajungand astfel la 7.650 de concedieri, din aprilie.
Banca va reduce numarul locurilor de munca din cadrul diviziei de operatiuni cu 1.400, in timp ce alti 700 de angajati ai unitatii bancare de vanzari vor fi concediati. Toate aceste masuri vizeaza angajatii din Marea Britanie. Circa 700 de angajati vor pleca voluntar, iar banca va crea 350 de locuri de munca la divizia de vanzari.

Directorul execuitiv al Lloyds, Eric Daniels, a promis sa scada costurile dupa ce, in urma achizitiei bancii HBOS, in ianuarie, a creat o banca cu peste 3.000 de filiale, care acopera 28% din piata ipotecara din Marea Britanie.

Lloyds, care este detinuta in proportie de 43% de catre guvern, vrea sa economiseasca peste 1,5 miliarde lire sterline (2,5 miliarde dolari) pana in 2011.

"Realizam ca aceste vesti dificile vor crea nemultumiri si vom lucra indeaproape cu cei afectati", a declarat printr-un comunicat Mark Fisher, directorul diviziei de operatiuni la nivel de grup, potrivit NewsIn.

La sfarsitul lunii februarie, Lloyds Banking Group a afisat pierderi de 10 miliarde lire sterline (14,28 miliarde dolari) in 2008 si a anuntat ca nu a finalizat planul pentru depunerea unor active in valoare de miliarde de lire sterline intr-o schema guvernamentala de asigurari.Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Pedepse serioase în Thailanda pentru glumele pe seama infectării cu COVID-19
Setari Cookie-uri