Intesa Sanpaolo, ce mai mare banca de retail din Italia, observa o crestere o numarului de credite neperformante, nivelul fiind insa sub media celorlalte banci, a declarat directorul administrativ al grupului, Francesco Micheli.

"Momentan tinem sub control numarul de credite neperformante, care este insa sub cel inregistrat de alte banci", a declarat Micheli, motivul oferit pentru acest rezultat fiind numarul foarte mare de credite acordate.

"Sa nu uitam promisiunea grupului de a sustine companiile mici si mijlocii, aceasta fiind una dintre misiunile grupului", a adaugat acesta, scrie NewsIn.

Anumite banci italiene au fost criticate de guvern pentru ca nu ar acorda destule credite companiilor de dimensiuni mici, afectate de recesiune.
Italia a pus bazele unui program de sustinere a sectorului bancar, in valoare de 10-12 miliarde euro.

Intesa Sanpaolo a precizat ca ar putea apela la fonduri din acest program, insa pana in acest moment nu a luat o decizie in acest sens.
Micheli a precizat ca divizia de retail a bancii nu ia in calcul concedieri de personal, confirmand ca va angaja 1.200 persoane spre sfarsitul anului.

Divizia de retail a grupului contabilizeaza 62% din rezultatele operationale nete ale grupului, a incheiat Micheli.Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Intesa Sanpaolo Bank Romania va avea un nou CEO