ING isi uneste diviziile de asigurari din Olanda

Grupul de servicii financiare ING isi va uni diviziile de asigurari din Olanda, in contextul in care vrea sa mareasca veniturile anuale cu 100 milioane euro, incepand din 2013, dupa implementarea unui plan de restructurari, ce va include 800 de concedieri, scrie Reuters.
Diviziile de asigurari Nationale-Nederlanden, RVS si ING Verzekeren Retail vor fi reunite sub numele celei mai mari dintre acestea, Nationale-Nederlanden, a anuntat grupul.

ING va cheltui 165 milioane euro in primii patru ani, pentru reorganizarea acestor divizii. Directorul executiv al grupului, Jan Hommen, a spus ca planul face parte din strategia ING de revenire la afacerile de baza, iar schimbarile vor fi in folosul celor cinci milioane de clienti din Olanda, potrivit NewsIn.

Grupul a anuntat la inceputul lunii iunie ca va inchide operatiunile detinute in 10 din cele 48 de state unde actioneaza si va vinde intre 10 si 15 afaceri in urmatorii 3-5 ani.

ING Groep NV a raportat pierderi de 793 milioane euro in primul trimestru, din cauza deprecierilor de active si provizioanelor pentru imprumuturi neperformante. In aceeasi perioada din 2008, grupul a inregistrat un profit de 1,54 miliarde euro.

Grupul, care activeaza pe piata din 1743, vrea sa stranga 8 miliarde euro din vanzarea de active, pentru marirea capitalului. De asemenea, grupul renunta la 7.000 de angajati, in incercarea de a reduce costurile operationale cu un miliard de euro.

ING a primit 10 miliarde euro in octombrie 2008, din partea guvernului olandez. Grupul a disponibilizat pana acum mai mult de jumatate din cele 7.000 de locuri de munca pe care vrea sa le elimine, in incercarea de a reduce costurile operationale cu un miliard euro, in 2009.

Grupul ING, creat in 1991 prin fuziunea dintre Nationale-Nederlanden si NMB Postbank Group, a afisat prima pierdere in al treilea trimestru, cand a inregistrat o devalorizare a titlurilor, obligatiunilor, ipotecilor si activelor legate de falimentul Lehman Brothers Holdings Inc.

ING este prezent pe piata din Romania cu afaceri bancare, de asigurari, pensii private, leasing si factoring prin: ING Bank Romania, ING Lease, ING Commercial Finance, ING Real Estate Investment Management, ING Asigurari de Viata si ING Fond de Pensii.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri