Diviziile de asigurari Nationale-Nederlanden, RVS si ING Verzekeren Retail vor fi reunite sub numele celei mai mari dintre acestea, Nationale-Nederlanden, a anuntat grupul.

ING va cheltui 165 milioane euro in primii patru ani, pentru reorganizarea acestor divizii. Directorul executiv al grupului, Jan Hommen, a spus ca planul face parte din strategia ING de revenire la afacerile de baza, iar schimbarile vor fi in folosul celor cinci milioane de clienti din Olanda, potrivit NewsIn.

Grupul a anuntat la inceputul lunii iunie ca va inchide operatiunile detinute in 10 din cele 48 de state unde actioneaza si va vinde intre 10 si 15 afaceri in urmatorii 3-5 ani.

ING Groep NV a raportat pierderi de 793 milioane euro in primul trimestru, din cauza deprecierilor de active si provizioanelor pentru imprumuturi neperformante. In aceeasi perioada din 2008, grupul a inregistrat un profit de 1,54 miliarde euro.

Grupul, care activeaza pe piata din 1743, vrea sa stranga 8 miliarde euro din vanzarea de active, pentru marirea capitalului. De asemenea, grupul renunta la 7.000 de angajati, in incercarea de a reduce costurile operationale cu un miliard de euro.

ING a primit 10 miliarde euro in octombrie 2008, din partea guvernului olandez. Grupul a disponibilizat pana acum mai mult de jumatate din cele 7.000 de locuri de munca pe care vrea sa le elimine, in incercarea de a reduce costurile operationale cu un miliard euro, in 2009.

Grupul ING, creat in 1991 prin fuziunea dintre Nationale-Nederlanden si NMB Postbank Group, a afisat prima pierdere in al treilea trimestru, cand a inregistrat o devalorizare a titlurilor, obligatiunilor, ipotecilor si activelor legate de falimentul Lehman Brothers Holdings Inc.

ING este prezent pe piata din Romania cu afaceri bancare, de asigurari, pensii private, leasing si factoring prin: ING Bank Romania, ING Lease, ING Commercial Finance, ING Real Estate Investment Management, ING Asigurari de Viata si ING Fond de Pensii.