Somajul din zona euro a avansat in mai pana la cel mai inalt nivel din ultimii zece ani, arata datele publicate joi, atenuand sperantele legate de o revenire rapida din cea mai grava recesiune de la cel de-al doilea Razboi Mondial.
Rata somajului din cele 16 tari ale zonei euro a crescut in mai la 9,5%, de la 9,3% in aprilie, dupa ce 273.000 de persoane si-au pierdut locurile de munca pe parcursul lunii, aducand numarul de someri la 15,013 milioane, a anuntat biroul de statistica Eurostat, citat de NewsIn.

"In zona euro, acesta este cel mai inalt nivel al somajului din mai 1999", a precizat Eurostat despre cifra ce a depasit estimarile analistilor consultati de Reuters, de 9,4%, si care indica slabiciunea cererii din partea consumatorilor.

Eurostat a calculat ca, in perioada mai 2008-mai 2009, 3,4 milioane persoane si-au pierdut locurile de munca in zona euro si 5,1 milioane persoane la nivelul Uniunii Europene (UE).

Datele au fost publicate in contextul in care Banca Centrala Europeana (BCE) urmeaza sa se reuneasca la Luxemburg. Economistii estimeaza ca BCE va mentine dobanda cheie la nivelul minim record de 1,0%.

Eurostat a mai anuntat ca preturile la producator din zona euro au inregistrat cea mai drastica scadere anuala in luna mai, indicand catre o inflatie negativa in urmatoarele luni.

Preturile la producator au scazut cu 0,2% fata de luna aprilie si cu 5,8% fata de luna mai a anului trecut, marcand cea mai drastica scadere anuala de la inceperea masuratorilor, in 1982.

Economistii consultati de Reuters estimau ca preturile la producator vor creste cu 0,1% fata de aprilie si ca vor scadea cu 5,6% fata de mai 2008.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri