Numarul muncitorilor americani care au inaintat noi cereri de ajutor de somaj a scazut cu 16.000 saptamana trecuta, in timp ce numarul celor care au continuat sa primeasca ajutor a coborat, de asemenea, conform datelor guvernamentale.
Cererile initiale de ajutor de somaj au scazut la 614.000 in saptamana incheiata in 27 iunie, fata de o cifra revizuita de 630.000 cu o saptamana inainte, a anutat joi Departamentul Muncii. Economistii mizau pe o scadere la 615.000 cereri.

Cererile continue pentru saptamana trecuta au scazut la 6,702 milioane, marcand a treia scadere saptamanala a anului, fata de nivelul de saptamana precedenta, de 6,755 milioane persoane, scrie NewsIn.

Analistii mizau pe cereri continue de 6,74 milioane. Evolutia la patru saptamani arata o scadere de 2.750 cereri, la 615.250 cereri noi, indicatorul lunar fiind foarte important pentru piata muncii, iar cifra prezentata joi marcheaza cel mai scazut nivel din februarie.

Angajatorii americani au eliminat 467.000 slujbe in luna iunie, somajul a crescut si castigurile pe ora au stagnat, oferind putine dovezi ca proiectul administratiei Obama de stimulare a economiei sustine in mod consistent piata muncii, scrie Bloomberg. Astfel, rata somajului a urcat la 9,5%, pana la cel mai ridicat nivel din august 1983.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri