Clifford Chance LLP, una dintre primele cinci firme de avocatura din Marea Britanie, a anuntat ca profitul mediu per partener a scazut cu 37%, la 733.000 lire sterline (1,2 milioane dolari) in anul fiscal 2008-2009, din cauza cheltuielilor reduse ale clientilor.

Veniturile companiei in cele 12 luni incheiate pe 30 aprilie au scazut cu 5%, la 1,26 miliarde lire sterline, dupa scaderea activitatii din fuziuni, achizitii si finantari, arata un comunicat al companiei.

Astfel, compania se afla in urma firmelor americane de avocatura Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom LLP si Baker & McKenzie LLP si nu mai este cel mai mare grup de avocati din lume dupa venituri, potrivit NewsIn.

Clifford Chance, care a avut clienti precum Royal Bank of Scotland Group Plc, Barclays Plc, UBS AG, Banco Santander SA si Lehman Brothers Holdings Inc, a concediat aproximativ 130 de avocati salariati si alte 115 persoane incepand cu 2007 si urmeaza sa reduca cu 15% numarul partenerilor, conform unui plan recent de restructurare.

Firma de avocatura Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom, al carei sediu central se afla la New York, a raportat un venit de 2,2 miliarde dolari in 2008, cea mai buna performanta a unei companii de avocatura in 2008. La randul sau, Baker & McKenzie, cu sediul central la Chicago, a avut un venit de 2,19 miliarde dolari.

Unul dintre partenerii Clifford Chance, David Childs, s-a declarat optimist in ceea ce priveste urmatorul an si crede ca cea mai severa perioada a fost depasita pentru companie si pentru piata legala, in general.

"Cerera pentru servicii legale incepe sa creasca. Exista semne care arata ca activitatea va spori", a spus Childs.
In Romania, biroul din Bucuresti al Clifford Chance numara in prezent cinci parteneri si are peste 50 de avocati, facand parte din zona Europei Centrale si de Est a firmei Clifford Chance care detine deja birouri in Budapesta, Moscova, Praga, Varsovia si Kiev.

Clifford Chance a deschis, la 19 iunie 2006, un birou in asociere cu Badea&Asociatii, firma prezenta pe piata locala din anul 2002.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si