Economia Spaniei a continuat sa scada in al doilea trimestru, ca si cea a zonei euro, din cauza crizei economice globale, insa intr-o masura mai mica, a anuntat banca centrala a Spaniei, scrie Reuters.

Banca arata in raportul lunar ca, din datele culese pana acum, economia spaniola a scazut in al doilea trimestru, insa cu un ritm mai scazut, informeaza NewsIn.

Economia Spaniei a scazut cu 1,9% in primul trimestru, comparativ cu perioada precedenta. Datele statistice privind evolutia economiei in intervalul aprilie-iunie vor fi publicate in 14 august.

Spania a fost grav afectata de criza, iar numarul cererilor de locuri de munca din Spania a scazut in iunie pentru a doua luna consecutiv, numarul de someri coborand cu 1,5%, sau 55.250 persoane, fata de luna mai. In mai, Spania, grav lovita de criza economica, a inregistrat prima scadere a numarului de someri din ultimele 14 luni, cu 24.741 mai putini someri fata de aprilie.

Numarul total de someri a ajuns, la sfarsitul lui iunie, la 3.564.889 persoane, potrivit unui comunicat emis de ministerul muncii.

Economia spaniola a intrat in recesiune, iar rata somajului, cea mai ridicata din zona euro, a atins in aprilie 18,1% din populatia activa, potrivit institutului de statistica Eurostat.

Guvernul Spaniei a revizuit in coborare estimarile privind produsul intern brut (PIB), care ar urma sa scada cu 3,6% anul acesta, fata de 1,6%, estimat anterior.Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Bayer, inovatie si statul roman. Unde gresesc autoritatile romane?