Banca a lansat la sfarsitul lunii mai o ancheta interna privind aceste actiuni de incalcare a secretului datelor private, iar directorul Josef Ackermann a promis "toleranta zero".

Detectivii "supravegheau miscarile acestor persoane si anchetau pentru a sti cand si cu cine se intalneau", potrivit publicatiei Der Spiegel citata de NewsIn, care a consultat raportul intern al unui cabinet de avocatura.

Printre victimele acestui scandal de spionaj se numara un reprezentant al sindicatului Verdi in Consiliul de Supraveghere, Gerald Herman, "suspectat ca a comunicat presei rezultalele societatii pentru trimestrul trei al anului 2001".

Deutsche Bank ar fi spionat in 2006 membri ai conducerii "suspectati ca ar fi in contact cu magnatul presei Leo Kirch", in conflict judiciar cu banca, dar si pe actionarul minoritar Michael Bohndorf, un avocat care locuia in Ibiza. Banca ar fi recurs si la "momeli feminine" pentru a gasi "slabiciunile personale ale unor actionari", adauga Der Spiegel.

Mai multe agentii de detectivi ar fi fost implicate, dintre care una condusa de un fost agent STASI, politia politica din fostul RDG.

Consiliul de Supraveghere al Deutsche Bank urmeaza sa fie informat in curand de continutul acestui raport. Este in curs si o ancheta a fiscului, BAFIN.

Numeroase scandaluri privind incalcari ale vietii private in marile companii au iesit la iveala in ultimele luni in Germania, in special in cadrul companiei de cai ferate Deutsche Bahn si a operatorului Deutsche Telekom.

Deutsche Bank AG a inregistrat un profit de 1,19 miliarde euro in primele trei luni din 2009, peste asteptarile analistilor, in contextul in care o revenire a pietelor de credit a dus la reluarea tranzactiilor.