Inmatricularile noi din Marea Britanie au scazut in iunie cu o rata de 15,7%, la 176.264 vehicule, cea mai slaba scadere din iulie 2008, potrivit datelor societatii producatorilor si traderilor auto (SMMT), pe fondul primei de casare introdusa de guvern.

Astfel, numarul autovehiculelor vandute au urcat cu 31% fata de nivelul din mai, relateaza The Telegraph, conform NewsIn.

"SMMT se asteapta ca rata imbunatatirii activitatii din piata sa creasca in urmatoarele luni, in timp ce suntem deja martorii unui progres stabil, in drum spre revenire", a declarat Paul Everitt, directorul executiv al SMMT.

Printre principalele companii auto care au beneficiat de pe urma initiativei guvernului, implementata pe 19 mai, se numara Hyundai, ale carei vanzari au urcat cu 91%, la 5.256 masini, Kia, cu vanzari in crestere cu 61%, la 4.945 vehicule si Nissan, care a vandut cu 9% mai multe masini.

Ford, cea mai bine vanduta marca in Marea Britanie, a inregistrat o crestere a vanzarilor cu 4%, la 29.803 masini.

In urma primei de casare, consumatorilor li se ofera o reducere cu 2.000 de lire sterline, suma acoperita 50% de guvern si 50% de industrie, la inlocuirea unei masini care are mai mult de zece ani.

Planul a fost introdus in buget ca urmare a reducerilor de personal si inchiderilor productiei aplicate de constructorii auto din Marea Britanie, cum ar fi Jaguar Land Rover (JLR), Vauxhall si Ford, afectati de scaderea vanzarilor. Iunie a fost prima luna in care prima de casare s-a aplicat in totalitate.

Guvernul a anuntat ca peste 60.000 de autovehicule au fost vandute sub initiativa primei de casare.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si