Cotidianul elvetian Sonntags Zeitung, citand o firma de avocatura din Madrid, a anuntat ca Julius Baer trebuie sa plateasca aceasta amenda, insa banca elvetiana a declarat ca "informatiile publicare sunt nefondate si defaimatoare", amenintand cu actiuni legale, relateaza Reuters, potrivit NewsIn.

Un purtator de cuvant al Baer a declarat ca banca nu poate comenta relatiile cu clientii si ca grupul pe care il reprezinta a respectat intotdeauna legislatia.

"Datorita caracterului confidential, nu putem oferi comentarii legate de relatia cu clientii", a declarat banca. "Insa Julius Baer respecta mereu legislatia existenta", a precizat banca.

Sonntags Zeitung a precizat ca firma de avocatura Cremades & Calvo-Sotelo reprezinta clientii Julius Baer care au pierdut milioane de dolari in frauda de 65 miliarde dolari comisa de omul de afaceri american Bernard Madoff.

Cotidianul elvetian a precizat ca angajati ai Julius Baer au activat in Spania, unde ar fi recomandat clientilor sa investeasca in fonduri care faceau afaceri cu Madoff.

Julius Baer concureaza la nivel global cu giganti, printre care grupul suedez UBS (cel mai mare manager de averi din lume) dar si cu Credit Suisse, Citigroup si HSBC.