Grupul bancar elvetian Julius Baer a respins luni un raport conform caruia trebuie sa plateasca o amenda in Spania de aproximativ 300 milioane franci elvetieni (276 milioane dolari) legata de frauda Madoff, considerand acuzatiile "nefondate".
Cotidianul elvetian Sonntags Zeitung, citand o firma de avocatura din Madrid, a anuntat ca Julius Baer trebuie sa plateasca aceasta amenda, insa banca elvetiana a declarat ca "informatiile publicare sunt nefondate si defaimatoare", amenintand cu actiuni legale, relateaza Reuters, potrivit NewsIn.

Un purtator de cuvant al Baer a declarat ca banca nu poate comenta relatiile cu clientii si ca grupul pe care il reprezinta a respectat intotdeauna legislatia.

"Datorita caracterului confidential, nu putem oferi comentarii legate de relatia cu clientii", a declarat banca. "Insa Julius Baer respecta mereu legislatia existenta", a precizat banca.

Sonntags Zeitung a precizat ca firma de avocatura Cremades & Calvo-Sotelo reprezinta clientii Julius Baer care au pierdut milioane de dolari in frauda de 65 miliarde dolari comisa de omul de afaceri american Bernard Madoff.

Cotidianul elvetian a precizat ca angajati ai Julius Baer au activat in Spania, unde ar fi recomandat clientilor sa investeasca in fonduri care faceau afaceri cu Madoff.

Julius Baer concureaza la nivel global cu giganti, printre care grupul suedez UBS (cel mai mare manager de averi din lume) dar si cu Credit Suisse, Citigroup si HSBC.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri