Economia Uniunii Europene (UE) se va mentine in teritoriu negativ pana la sfarsitul acestui an, insa statele membre nu mai sunt in prezent in cadere libera, a declaratpresedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.

"Nu am iesit inca din criza. Nu mai suntem in cadere libera, insa vom ramane in teritoriu negativ pana la finalul acestui an", a precizat Barroso, citat de Reuters, conform NewsIn.

El a mai spus ca UE nu este pregatita inca pentru o reprezentare unica la institutiile financiare internationale, in pofida dorintei manifestate in mod tot mai evident de a avea o voce unica in cadrul Fondului Monetar International.

"Sunt ele (statele membre, n.r.) pregatite pentru o reprezentare unica a UE? Sincer, cred ca nu", a raspuns Barroso, la intrebarea daca cele 27 de state membre ale UE ar trebui sa aiba un reprezentant unic la FMI.

Finantele cer autoritatilor contractante date despre participarea la sistemul de achizitii publice

Unitatea pentru Coordonarea si Verificarea Achizitiilor Publice din cadrul Ministerul Finantelor Publice (MFP) cere autoritatilor contractante sa transmita in format electronic sau prin fax date despre participarea lor la sistemul electronic de achizitii publice (SEAP), a anuntat luni ministerul.

In plus, autoritatile publice trebuie sa se asigure ca secretariatul Unitatii a primit, in timp util, instiintarea autoritatii contractante, la data publicarii anuntului de participare in SEAP cu mentionarea numarului de anunt inregistrat in sistem sau o copie dupa invitatia de participare transmisa operatorului economic, in cazul negocierii fara publicarea prealabila a unui anunt de participare, precum si fisa de prezentare a procedurii conform modelului standard prevazut la 7.1 din Capitolul 7-Formulare si instructiuni de completare din OMFP nr.2181/2007.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si