Franta a oferit Fondului Monetar International (FMI) suma de 11 miliarde euro (15 miliarde dolari), aceasta suma putand fi accesata si folosita de institutie in caz de necesitate, a declarat ministrul francez de finante, Christine Lagarde, relateaza Reuters.

Aceasta facilitate reprezinta contributia Frantei la majorarea resurselor FMI promisa de liderii principalelor economii mondiale, dezvoltate sau in curs de dezvoltare, cu ocazia summitului G20, al celor mai mari state industrializate si emergente, din aprilie, informeaza NewsIn.

"Aceste fonduri nu vor fi transferate imediat, ci vor fi utilizate in cazul in care FMI va avea nevoie", a declarat ministrul francez de finante, conform Reuters.

Liderii G20 au cazut de acord la Londra sa tripleze resursele FMI, adaugand 500 miliarde dolari pentru un total de 750 miliarde, pentru a oferi Fondului mai multa putere pentru a lupta impotriva crizei globale.

Statele membre ale Uniunii Europene (UE) au promis sa contribuie cu 75 miliarde euro la eforturile FMI.

Separat, Lagarde a declarat ca Franta va oferi Fondului suma de un miliard de dolari pentru a finanta imprumuturi acordate de FMI in statele sarace din Africa.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Economista bulgara Kristalina Georgieva, desemnata candidata UE la FMI