Liderii SUA trebuie sa ia in calcul posibilitatea implementarii unui al doilea pachet de stimuli fiscali pentru scoaterea economiei din recesiunea care inca afecteaza piata muncii, a declarat reprezentantul majoritatii democrate din camera inferioara a Congresului, Steny Hoyer, conform Reuters.
Dar liderii majoritatii democrate din Senat, Harry Reid, se declara mai sceptic in ceea ce priveste nevoia Statelor Unite de alte astfel de cheltuieli, declaratie care a starnit tumult pe pietele ingrijorate ca revenirea economica va intarzia sa apara, iar castigurile companiilor vor fi afectate, anunta NewsIn.

Potrivit declaratiilor lui Reid, nu exista niciun indicator care sa arate ca este nevoie de inca un pachet de stimuli, pentru ca "semnele unei reveniri economice apar din ce in ce mai mult".

Presedintele american Barack Obama a inaintat un pachet de stimuli financiari de 787 miliarde dolari pe doi ani, pe care democratii, care controleaza Congresul, l-au inaintat Camerei Reprezentantilor si Senatului in februarie, urmand ca acesta sa creeze sau sa salveze patru milioane de locuri de munca.

In ciuda concedierilor masive continue, atat Reid cat si Hoyer - care s-au adresat publicului in cadrul a doua conferinte diferite - sunt de parere ca nu a trecut suficient de mult timp de la aprobarea primului pachet pentru ca impactul acesta asupra economiei Statelor Unite, care se afla in recesiune din decembrie 2007, sa fie simtit in totalitate.

"Este prea devreme pentru a spune ca planul nu functioneaza, din contra. Credem ca in lipsa acestuia ar fi existat mai multi someri", a spus Hoyer.

Rata somajului s-a temperat, dar "nu ajuns acolo unde trebuie sa fie", a adaugat acesta. Unele sectoare ale economiei inca sunt problematice, "cu precadere cel imobiliar".

"Cred ca trebuie sa analizam daca trebuie sa actionam din nou sau nu", a mai spus Hoyer. Luna trecuta angajatorii au concediat 467.000 de persoane, rata somajului ajungand astfel la 9,5%, cel mai inalt nivel din ultimii 26 de ani.

Totusi, perspectiva asupra pietei muncii s-ar putea deteriora in urmatoarele luni, in contextul in care Obama si alti eocnomisti se asteapta ca rata somajului sa creasca peste 10%.

Consilier Obama: SUA ar trebui sa implementeze un al doilea pachet de stimuli



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri