Economia franceza se va comprima cu 0,4% in al doilea trimestru, a estimat banca centrala a Frantei, revizuind astfel previzunile anterioare, in care se miza pe o scadere cu 0,5% a economiei, scrie Reuters.
Banca centrala a mai anuntat ca increderea mediului de afaceri in industrie a crescut la 84 in iunie, comparativ cu 81, cat fusese anuntat anterior. In sectorul serviciilor, increderea mediului de afaceri a crescut la 78 in iunie, de la 77, cat fusese anuntat initial, anunta NewsIn.

Produsul intern brut (PIB) al Frantei a scazut cu 1,2% in primul trimestru din 2009 din cauza crizei economice, a anuntat in iunie institutul national de statistica (Insee).

In total, pe intreg anul PIB-ul Frantei va scadea cu 3,0%, cel mai negativ rezultat inregistrat din 1949.

Insee a revizuit in usoara crestere si cifrele legate de PIB-ul Frantei din ultimul trimestru din 2008, marcat de o scadere de 1,4% (fata de o scadere de 1,5% conform estimarilor anterioare), rezultatul nu modifica insa cresterea economica pentru anul 2008, de 0,3%, dupa ce in 2007 s-a inregistrat o crestere de 2,3%.

Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economic (OCDE) mizeaza pe o crestere destul de slaba a economiei Frantei, de aproximativ 0,2% pentru 2010.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Un DJ a murit de COVID-19, după ce le-a spus medicilor ”să salveze pe altcineva”
Setari Cookie-uri