Banca centrala a Marii Britanii a anuntat mentinerea dobanzii cheie la 0,5% pentru a patra luna consecutiv si a precizat ca nu va extinde tintele de relaxare cantitativa, relateaza Reuters.

Bank of England a inceput sa cumpere din luna martie active cu bani nou creati si urmeaza sa atinga tinta de 125 miliarde lire sterline pana la sfarsitul lunii.

Institutia a anuntat ca va revizui programul in luna august, scrie NewsIn.

Pietele estimau ca Bank of England va majora tinta de relaxare cantitativa cu 25 miliarde lire sterline, ceea ce i-ar fi permis sa injecteze bani in economie pana in luna august, cand va publica noile previziuni trimestriale.

Economia Marii Britanii nu mai este in cadere libera, asa cum era la sfarsitul anului, insa creditarea ramane slaba si nu a fost asigurata o revenire sustinuta.

Economia britanica s-a comprimat cu 2,4% in primele trei luni ale anului, peste asteptari, inregistrand cea mai drastica scadere din 1958. Inflatia ramane peste tinta impusa de Bank of England la 2%.

Din punct de vedere macroeconomic, intreruperea programului de cumparare de active intre finalul lunii iulie si inceputul lunii august, cand Bank of England va avea mai multe date, nu este daunatoare, insa ar putea alimenta presupunerile ca institutia si-a incheiat programul cantitativ de relaxare.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
BNR a decis sa mentina dobanda cheie la 2,50% pe an