Rusia ar putea opta din nou pentru o aderare individuala la Organizatia Mondiala a Comertului (OMC) si nu sub forma unei uniuni vamale cu Belarus si Kazahstan, a declarat un consilier al presedintelui rus Dmitri Medvedev pe marginea summitului G8.


"Rusia va demara unilateral procesul de aderare la OMC", a declarat consilierul prezidential Arkady Dvorkovici, pentru presa. "Ceea ce este important este ca Rusia sa adere la OMC, cat mai rapid", a adaugat acesta, citat de NewsIn.

Dvorkovici, principalul consilier economic al presedintelui rus, a subliniat in egala masura ca doreste ca Rusia, Belarus si Kazahstan sa intre in organizatie in acelasi timp.

Rusia anuntase pe data de 9 iunie intentia de a adera la OMC impreuna cu Belarus si Kazahstan, sub forma unei uniuni vamale, nu individual.
Rusia este singura mare putere economica care nu s-a intergrat in sistemul comercial mondial, prin intermediul OMC.

Dupa negocieri lungi si dure, aderarea Rusiei la OMC a fost pusa sub semnul intrebarii de SUA si chiar de Moscova, dupa interventia armatei ruse in Georgia in august 2008.

Rusia a informat Statele Unite ale Americii (SUA) ca se va dedica unui plan unilateral de aderare la Organizatia Mondiala a Comertului (OMC), in paralel cu discutiile legate de crearea unei uniuni vamale impreuna cu Belarus si Kazahstan, a anuntat miercuri un inalt oficial american.Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Rusia: Sanctiunile UE neaga dreptul nostru de a ne apara frontierele