Sunt semne ca scaderea economiei germane si-a atins maximul, a spus ministrul finantelor Peer Steinbrueck, dupa ce oficiali guvernamentali au spus ca este posibil ca recesiunea sa se fi incheiat in al doilea trimestru.

Ministrul a spus ca Germania nu se confrunta cu o criza a creditelor, insa anumite sectoare sunt afectate de o incetinire a creditarii, potrivit NewsIn.

"Industria auto, distribuitorii de componente auto, santierele navale, sectorul electronicelor si al ingineriei", sunt afectate de incetinirea creditarii, a spus Steinbrueck.

Cea mai mare economie din Europa a inregistrat in primele trei luni din 2009 o comprimare record, de 3,8%, fata de trimestrul anterior, si a inregistrat un declin continuu din perioada aprilie-iunie 2008.

Guvernul a estimat ca economia se va comprima cu 6% in 2009, ceea ce ar insemna o scadere de aproape 7 ori mai mare decat in orice an dupa cel de-al doilea Razboi Mondial.

Guvernul cancelarului Angela Merkel, care estimeaza ca economia se va comprima cu 6% anul acesta, cheltuie 82 miliarde euro pentru temperarea celei mai severe recesiuni de la Al Doilea Razboi Mondial.

Unii indicatori arata primele semne de stabilizare economica, in contextul in care comenzile pentru bunurile prelucrate au crescut in martie pentru prima data in ultimele sapte luni.Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si