Rusia ameninta cu sechestrul doua mine ale ArcelorMittal

Autoritatile regiunii ruse Kemerevo au notificat grupul ArcelorMittal ca va puse sechestru asupra a doua dintre cele mai mari mine de carbune detinute de principalul grup siderurgic al lumii in cazul in care nivelul de productie nu va creste.
"Daca echipa ArcelorMittal nu va reusi sa stabilizeze productia la cele doua mine, propunem sa renuntati la ele, fara a primi compensatii", a declarat guvernatorul regiunii Kemerevo, Aman Tuleyev, intr-o telegrama adresata directorului executiv al grupului siderurgic, Lakshmi Mittal, conform NewsIn.

Divizia siberiana a ArcelorMittal nu a putut fi contactata pentru a primi informatii suplimentare legate de aceasta telegrama.

ArcelorMittal a achizitionat trei mine de carbuni de la grupul siderurgic rus Severstal in 2008, devenind una dintre putinele companii straine care au intrat pe piata rusa a mineritului.

Grupul siderurgic ArcelorMittal a declarat insa in mai ca va inchide doua dintre cele trei mine din Rusia, pe fondul crizei globale si a scaderii cererii.

ArcelorMittal a declarat ca va introduce un program de pensionari voluntare la minele Anzherskaya si Pervomayskaya din vestul Siberiei, transferand personalul important catre ce de-a treia mina, Beryozovskaya.Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Londra va prezenta noul sistem de imigraţie post-Brexit
Setari Cookie-uri