Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) va oferi bancii ungare OTP Bank un imprumut subordonat de 200 milioane euro si va cumpara actiuni in cadrul bancii, in valoare de alte 20 milioane euro

Facilitatea de credit este extinsa in termeni comerciali si va fi disponibila pe o perioada de sase luni, scrie NewsIn.

"Creditul subordonat acordat de BERD va intari capitalizarea deja solida a OTP Bank si va sustine extinderea operatiunilor bancare interne ale OTP, dar si activitatile din alte state est-europene", a anuntat OTP intr-un comunicat.

Fiind prezenta in noua tari din regiune, OTP Bank este o jucatoare importanta atat in sectorul bancar din Ungaria, cat si in tarile in care subsidiarele OTP sunt printre primele zece banci, inclusiv Ucraina, Bulgaria, Croatia si Muntenegru.

"Tranzactia va consolida capitalizarea OTP Bank si va contribui la cresterea increderii in sectorul bancar din Ungaria si din regiune", a declarat directorul BERD, Peter Reiniger.

Prin imprumut, "OTP isi poate extinde activitatea de creditare in Ungaria si la nivel de grup, in timp ce BERD si-a dovedit din nou angajamentul fata de regiune", a declarat directorul financiar OTP, Laszlo Urban.

Prin cumpararea de actiuni, BERD isi va majora participatia in cadrul OTP de la 1,5% la circa 2%.

Investitia BERD face parte dintr-un program realizat impreuna cu Banca Mondiala si cu Banca Europeana de Investitii (BEI), ce prevede acordarea unui ajutor de 24,5 miliarde euro sectoarelor bancare din regiunem si sustinerea creditarii afectate de criza.

De la inceperea operatiunilor in Ungaria, BERD a investit peste 2,5 miliarde euro in peste 100 proiecte in infrastructura, energie si in sectorul financiar.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
BERD finanteaza cu 5 mil. euro Grupul Teraplast