"Delegatia FMI a incheiat un acord cu autoritatile ucrainene pentru o a doua revizuire a ajutorului financiar", a declarat seful delegatiei FMI in Ucraina, Ceyla Pazarbasioglu, conform NewsIn.

"Scrisoarea de intentie a autoritatilor trebuie sa fie prezentata inaltilor oficiali ai FMI, pentru a fi inaintata Consiliului de administratie pana la inceputul lunii august", arata un comunicat.

In cazul in care aceasta va fi aprobata, cea de-a treia transa a imprumutului va urca la 10,6 miliarde dolari nivelul fondurilor transferate Kievului, sub un acord de ajutor de 16,5 miliarde dolari, incheiat in noiembrie 2008.

Croatia si Bulgaria au negat informatiile din cotidianul german Handelsblatt conform carora s-ar afla in discutii cu organizatia internationala pentru obtinerea unor pachete de sprijin suplimentar.

Romania a ajuns in luna martie la un acord pentru o finantare totala de 19,95 miliarde euro pe o perioada de doi ani, din care 12,95 miliarde euro de la FMI, 5 miliarde euro de la Comisia Europeana (CE), 1 miliard euro de la Banca Mondiala si 1 miliard euro de la Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), Banca Europeana de Investitii (BEI) si International Finance Corporation (IFC).