Grupul Ikea, cel mai mare retailer de mobila din lume, analizeaza posibilitatea unor investitii de miliarde de euro pentru deschiderea de noi magazine in Balcani, planurile fiind dependente de ritmul de revenire economica a regiunii, a anuntat compania, conform Reuters.
Per Kaufmann, director general al operatiunilor Ikea din Rusia si Europa de Est, a declarat ca grupul intentioneaza sa deschida noi magazine in anii ce vor urma in Croatia, Serbia si Slovenia.

"In ciuda faptului ca am fost afectati de criza, vom continua sa investim", a declarat acesta intr-un interviu acordat pe marginea unui summit din Balcani, scrie Reuters, conform NewsIn.

Kaufmann a declarat ca Ikea intentioneaza sa deschida trei sau patru magazine in Serbia, doua in Croatia si unul in Slovenia.
"Daca ne uitam si mai departe in viitor, am putea deschide un magazin chiar si in Albania", a adaugat acesta.

"In mod normal cand vorbim despre un astfel de centru de cumparaturi, suma investita se ridica la 250 sau 300 milioane euro. In total speram sa investim aproximativ un miliard de euro in Serbia", a precizat responsabilul Ikea.

Ritmul investitiilor in Croatia, Serbia si Slovenia va depinde de cat de rapid isi va reveni din punct de vedere economic regiunea, momentan aflata in recesiune, a spus Kaufmann.

"Aceasta este o regiune in care nu am investit inca, din cauza razboiului, insa momentan suntem foarte interesati. Planurile de investitii in Zagreb sunt destul de avansate si speram ca vor fi incununate de succes", a declarat acesta. Conform spuselor oficialului Ikea, magazinul din Zagreb s-ar putea deschide in 2011 sau 2012.

In regiunea balcanica statele sunt nerabdatoare sa atraga investitii straine pentru a recupera pierderile generate de criza economica care le-a afectat mult mai grav decat se anticipase initial.

Fondatorul Ikea, Ingvar Kamprad a declarat intr-un interviu acordat in cursul acestei saptamani ca ar putea fi nevoit sa mai reduca din personal, mai ales in diviziile de logistica si manufactura, pe fondul cererii mondiale scazute.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri