Grupul siderurgic rus Mechel a semnat acorduri de refinantare ale unor datorii pe termen scurt de 2,6 miliarde dolari, relateaza Reuters.
"Pentru moment problema de creditare a fost rezolvata, insa Mechel ar mai putea apela la credite spre sfarsitul anului", a declarat un analist al Uralsib, Nikolai Sosnovsky, adaugand ca viitoarele decizii legate de obtinerea de fonduri ar depinde de veniturile companiei, potrivit NewsIn.

Mechel ar putea strange pana la 75 miliarde ruble (2,34 miliarde dolari) prin lansarea unei emisiuni de obligatiuni.

Grupurile siderurgice din Rusia, al patrulea producator de otel din lume, au strans datorii de peste 30 miliarde dolari prin achizitii si majorari ale capacitatii de productie, in ciuda crizei financiare.

Mechel este una dintre cele mai indatorate companii siderurgice ruse, acestea ridicandu-se la 5,8 miliarde dolari la 31 martie 2009, scrie Reuters.

Pe langa majorarea productiei, Mechel a cumparat companii in Kazahstan, Romania, SUA si alte state, in ultimii ani.

Compania siderurgica si miniera Mechel, prezenta si in Romania, a afisat saptamana trecuta pierderi de 691 milioane dolari pe primul trimestru din 2009, din cauza fluctuatiilor valutare si a cererii slabe pentru carbuni.

Vanzarile grupului au scazut cu 49%, la 1,18 miliarde dolari. La sfarsitul lunii decembrie, Mechel a anuntat ca vrea sa scada productia de otel cu 20-25% in 2009, in raspuns la cererea slaba.

Mechel detine in Romania combinatele de la Targoviste si Campia Turzii. Compania, un colos industrial in domeniul otelului si carbunelui, este proprietate a oligarhului rus Igor Ziuzin.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri