Deficitul bugetar al Ungariei va depasi tinta anuala pana la sfarsitul lunii septembrie, insa majorarea veniturilor obtinute din taxe in ultimul trimestru din 2009 va aduce din nou deficitul la nivelul dorit de guvern, a declarat ministerul de finante, informeaza Reuters.
Ungaria, care a obtinut un imprumut de 25,1 miliarde dolari din partea Fondului Monetar International (FMI), trece prin cea mai dificila perioada din punct de vedere economic in aproape doua decenii, finantele publice fiind sub presiune din cauza scaderii veniturilor, potrivit NewsIn.

Ministerul de finante a precizat ca deficitul bugetar va urca la 1.067,7 miliarde forinti (5,38 miliarde dolari), sau 4,1% din produsul intern brut (PIB) pana la sfarsitul celui de-al treilea trimestru, depasind tinta anuala in acest sens.

Conform prevederilor acordului de imprumut semnat cu FMI, Ungaria trebuie sa isi reduca deficitul bugetar la 3,9% din PIB pana la sfarsitul anului, iar secretarul de stat din cadrul ministerului ungar de finante, Tamas Katona, a declarat cu ocazia unei conferinte de presa ca obiectivele guvernamentale sunt inca fezabile.

"Acest fenomen este normal, incasarile din taxe sunt mai mari in mod normal in ultimul trimestru decat in cele precedente", a adaugat acesta.
Guvernul ungar a majorat taxa pe valoare adaugare (TVA) si accizele incepand cu 1 iulie, pentru a compensa reducerea incasarilor, scrie Reuters.

Ungaria a evitat un colaps financiar in octombrie 2008 cu ajutorul unui pachet de sprijin de 25,1 miliarde dolari, coordonat de Fondul Monetar International.

Economia Ungariei s-a comprimat cu o rata anuala de 6,7% in primul trimestru, peste estimarile preliminare care indicau o scadere a produsului intern brut (PIB) cu 6,4%

Astfel, economia Ungariei s-a comprimat cu cea mai mare rata din 1996, cand datele trimestriale au inceput sa fie publicate.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri