Morgan Stanley a anuntat ca a revizuit in crestere estimarile legate de pretul petrolului in 2010, la 85 dolari pe baril, respectiv 95 dolari pe baril in 2011, pe fondul asteptarilor legate de revenirea economica, a problemelor de disponiblitate si deprecierii dolarului.
Banca de investitii a precizat intr-un raport de cercetare, citand estimarile oferite de un important analist al sectorului, Hussein Allidina, ca isi revizuieste in crestere proiectiile legate de cotatia petrolului in 2010 si 2011, potrivit NewsIn.

Astfel banca a majorat cu 20 de dolari nivelul estimat pentru anul 2010, de 65 dolari pe baril, in timp ce pentru 2011, Morgan Stanley a anuntat o noua estimare de 95 de dolari pe baril, in crestere cu 10 dolari fata de nivelul precedent de 85 dolari pe baril.

Agentia Internationala pentru Energie (AIE) se asteapta ca cererea globala pentru petrol sa creasca in 2010, dupa ce a scazut la un nivel ce nu a mai fost inregistrat de la inceputul anilor ’80, in contextul in care economia mondiala va iesi din recesiune.

Astfel, consumul mondial de petrol ar trebui sa urce cu 1,4 milioane barili/zi, sau 1,7%, la 85,2 milioane barili/zi, in 2010. Cresterea cererii va veni din partea economiilor emergente din afara Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE).

Pretul petrolului a crescut cu 34% in 2009, datorita sperantelor ca masurile de stimulare a economiei vor scoate economia din cea mai grava recesiune inregistrata in ultimii 60 de ani.

Pretul petrolului a crescut la bursele electronice din Asia, la 60,07 dolari pe baril, in ciuda persistentei temerilor legate de starea consumului.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri