Proiectul companiei va fi realizat in parteneriat cu Synthetic Genomics, o companie de biotehnologie fondata de pionierul in inginerie genetica Craig Venter.

Exxon incearca de mai multi ani sa obtina combustibili alternativi, conform vicepresedintelui Exxon pentru cercetare si dezvoltare, Emil Jacobs.

"Efectiv am luat in calcul orice posibilitate, tinand cont de anumiti parametrii", a declarat Jacobs, citat de NewsIn.

In 2007, Shell anunta finantarea unui proiect menit a produce combustibil din alge.

Si Toyota a anuntat la inceputul anului ca va intreprinde cercetari intense pentru dezvoltarea unor procedee de productie a biocarburantilor, in mod eficient si cu costuri reduse.

Pentru ca acest lucru sa fie posibil, compania nipona s-a asociat cu grupul japonez Mitsubishi Heavy Industries (MHI), specialistul pentru materiale avansate Toray, furnizorul de resurse energetice Nippon Oil, doua alte societati nipone si institutii publice si private.

Toyota doreste dezvoltarea unei tehnici eficiente de productie in masa de bioetanol din plante, care nu sunt folosite drept alimente.

Toyota si partenerii sai vor sa constituie o linie competivita de carburant alternativ din vegetale, care nu sunt o sursa alimentara, pentru a nu priva oamenii de nutrienti.