Goldman Sachs, profit peste asteptari in T2

Goldman Sachs Group Inc. a anuntat un profit aferent celui de-al doilea trimestru, care s-a situat peste estimarile analistilor, rezultatul fiind sprijinit de tranzactii si subscrieri de actiuni.
Profitul net in intervalul de trei luni incheiat in 26 iunie a fost de 3,44 miliarde dolari, sau 4,93 dolari/actiune, conform unui comunicat al bancii. Analistii mizau pe un profit de 3,65 dolari/actiune. In al doilea trimestru din 2008, banca a obtinut un profit de 2,09 miliarde dolari, potrivit NewsIn.

Goldman Sachs, care este a cincea banca americana din punct de vedere al activelor, a beneficiat de apreceirea cu 77% a titlurilor in 2009, pentru a inchide sedinta de luni la 149,44 dolari pe actiune.

Aceasta suma este de aproape trei ori mai mare decat nivelul minim de 52 dolari atins la data de 20 noiembrie.

Rezultatele pozitive vin pe fondul efortului facut de autoritatile americane pentru salvarea sectorului bancar, prin injectarea a aproximativ 200 miliarde dolari in sectorul financiar, din care 10 miliarde dolari au revenit bancii Goldman Sachs, dupa falimentul Lehman Brothers si gravele probleme cu care era confruntat grupul American International Group Inc (AIG).

In septembrie 2008, la putin timp dupa falimentul Lehman Brothers insa inainte ca Trezoreria americana sa prezinte planurile sale de salvare a industriei bancare, grupul Berkshire Hathaway Inc controlat de Warren Buffett a investit cinci miliarde dolari in Goldman Sachs, cumparand actiuni preferentiale si optiuni pentru titluri ordinare.

Goldman Sachs si Morgan Stanley au fost transformate in institutii bancare, dupa ce investitorii si-au pierdut increderea in companiile ce se bazau pe fonduri din imprumuturi.

Goldman Sachs Group Inc a afisat in primul trimestru un profit peste asteptari, in contextul in care banca a anuntat ca vrea sa vanda actiuni ordinare de 5 miliarde dolari pentru plata fondurilor primite de la guvern.

Banca a raportat un profit de 1,66 miliarde dolari, sau 3,39 dolari/actiune, in trimestrul incheiat in 27 martie, comparativ cu estimarile analistilor, de 1,49 dolari/actiune. Veniturile au urcat cu 13%, la 9,43 miliarde dolari.

Goldman a mai anuntat ca a suferit pierderi de un miliard dolari in decembrie 2008, din cauza unor investitii.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri