Conditiile impuse Letoniei de FMI pentru noile finantari sunt dificile

Fondul Monetar International (FMI) a impus o serie de noi conditii Letonie, pentru acordarea de noi imprumuturi, care sunt dificil de indeplinit, a declarat primul ministru leton, Valdis Dombrovskis, citat de Reuters.
Letonia a primit deja aprobarea din partea Uniunii Europene (UE) pentru a primi o suma suplimentara de 1,2 miliarde euro, insa FMI nu a aprobat inca acordarea unei transe de 200 milioane euro, pe care a amanat-o inca de anul trecut, potrivit NewsIn.

Aceste imprumuturi fac parte dintr-un pachet de 7,5 miliarde euro, al carui scop a fost salvarea economiei letone.

"Discutiile cu creditorii sunt dificile, iar conditiile impuse de FMI sunt destul de dure", a declarat primul ministru leton, la postul public de radio. Acesta a refuzat insa sa ofere detalii legate de conditiile impuse de Fond.

Dombrovskis a precizat ca Letonia detine momentan fonduri suficiente si s-ar putea descurca fara fondurile FMI, insa are nevoie de sustinerea Fondului pentru aplicarea intregului program de revenire economica.

Letonia este dependenta de imprumuturi externe pentru a-si finanta deficitul bugetar si pana in acest moment a evitat luarea unor masuri prea dure pentru a castiga increderea creditorilor straini.

Guvernul leton a decis reducerea bugetului cu 500 milioane lati, precizand ca va lua astfel de masuri si in urmatorii doi ani.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
BREAKING | Igor Dodon intenționează să dizolve Parlamentul
Setari Cookie-uri