Un avion de tip Tupolev al companiei aeriene Caspian Airlines s-a prabusit in nordul Iranului, iar autoritatile spun ca nu exista supravietuitori, relateaza BBC News.
[Update2] Un motor luase foc in aer

Unul dintre motoarele avionului a luat foc inainte ca echipajul sa incerce o aterizare de urgenta, a declarat un oficial din Aviatia civila armeana, potrivit Washington Post.

"Un incendiu a izbucnit la un motor, iar pilotul a ales sa aterizeze de urgenta", a declarat un oficial al Aviatiei civile din Armenia.

Din totalul de 153 de pasageri, 147 erau iranieni.

De asemenea, Washington Post scrie ca la bord erau si 10 membri ai lotului national de tineret de judo al statului Iran. Doi dintre membrii echipajului erau armeni.


[Update1]
Televiziunea de stat in limba engleza Press TV a aratat primele imagini cu resturile avionului prabusit pe un camp.

Potrivit martorilor oculari, aparatul a explodat dupa impactul cu solul, iar televiziunile au aratat un crater urias, cu un diametru de 60 de metri si o adancime de cativa metri format in urma prabusirii aeronavei.

Potrivit The New York Times, in apropierea craterui se distingeau bucati din aeronava, incaltaminte si haine.



Potrivit sursei citate, 153 de pasageri plus echipajul (16 membri) au murit in urma prabusirii unui avion de tip Tupolev.

Televiziunea iraniana anuntase anterior ca ar fi vorba doar de 150 membri la bordul aeronavei.

Avionul care apartinea companiei aeriene Caspian Airlines calatorea pe ruta Teheran-Erevan, capitala Armeniei.

Aeronava s-a prabusit la ora locala 11:49 (10.19, ora Romaniei), in apropierea orasului Qazvin, la 16 minute de la decolarea de pe aeroportul Imam Khomeini. Un oficial iranian a declarat ca toti cei aflati la bordul avionului au murit.

Qazvin, cu o populatie de 330.000 de locuitori, este cel mai mare oras din regiunea cu acelasi nume, situat la o distanta de 140 de kilometri de Teheran.







Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri