Indicele dolarului, care masoara evolutia acestuia in fata unui cos de valute, a scazut pana la cel mai mare nivel din 11 iunie, de 79,341 puncte, pierzand 0,9% fata de nivel atins marti, conform NewsIn.

Evolutia dolarului este masurata in fata euro, yenului, lirei sterline, francului elvetian, dolarului canadian si a coroanei suedeze.

La randul sau, yenul s-a depreciat pentru a treia zi in fata euro, in timp ce lira sterlina s-a apreciat in fata dolarului pana la cel mai ridicat nivel din aproape doua saptamani, dupa ce numarul somerilor britanici a crescut cu cea mai mica rata din ultimul an.

Yenul s-a depreciat cu 0,9%, la 131,76 yeni/euro, iar dolarul s-a ieftinit cu 0,9%, la 1,4088 dolari/euro. In fata dolarului, yenul a avut o evolutie relativ stabila, de 93,7 yeni/unitate, de la 93,5 yeni/unitate.

Departamentul Muncii din Statele Unite a anuntat miercuri o crestere cu 0,7%, peste asteptari, a preturilor de consum in iunie, in mare parte pe fondul cresterii pretului benzinei, in timp ce rata inflatiei a ramas oarecum temperata.

Fata de aceeasi perioada a anului trecut, preturile de consum au scazut cu 1,4%, cea mai mare scadere din ianuarie 1950, cand acestea au inregistrat un declin de 2,1%, spune un oficial al Departamentului Muncii.