Dolarul s-a depreciat pana la minimul ultimei luni in fata unui cos format din sase valute principale, dupa ce companiile americane au afisat rezultate trimestriale peste asteptari, relateaza Reuters.

Indicele dolarului, care masoara evolutia acestuia in fata unui cos de valute, a scazut pana la cel mai mare nivel din 11 iunie, de 79,341 puncte, pierzand 0,9% fata de nivel atins marti, conform NewsIn.

Evolutia dolarului este masurata in fata euro, yenului, lirei sterline, francului elvetian, dolarului canadian si a coroanei suedeze.

La randul sau, yenul s-a depreciat pentru a treia zi in fata euro, in timp ce lira sterlina s-a apreciat in fata dolarului pana la cel mai ridicat nivel din aproape doua saptamani, dupa ce numarul somerilor britanici a crescut cu cea mai mica rata din ultimul an.

Yenul s-a depreciat cu 0,9%, la 131,76 yeni/euro, iar dolarul s-a ieftinit cu 0,9%, la 1,4088 dolari/euro. In fata dolarului, yenul a avut o evolutie relativ stabila, de 93,7 yeni/unitate, de la 93,5 yeni/unitate.

Departamentul Muncii din Statele Unite a anuntat miercuri o crestere cu 0,7%, peste asteptari, a preturilor de consum in iunie, in mare parte pe fondul cresterii pretului benzinei, in timp ce rata inflatiei a ramas oarecum temperata.

Fata de aceeasi perioada a anului trecut, preturile de consum au scazut cu 1,4%, cea mai mare scadere din ianuarie 1950, cand acestea au inregistrat un declin de 2,1%, spune un oficial al Departamentului Muncii.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Isarescu: Este o exagerare sa zici ca ''leul e in fundul prapastiei"