Produsul intern brut (PIB) al Chinei a crescut cu 7,9% in al doilea trimestru, in contextul in care economia statului a fost prima dintre cele majore care a iesit din recesiune.
Datele publicate de biroul de statistica din Beijing au depasit estimarea medie de 7,8% a economistilor chestionati de Bloomberg. In primul trimestru, economia chineza a urcat cu 6,1%.

China, statul cu cea mai mare contributie la cresterea economica globala, a depasit Japonia in ceea ce priveste valoarea pietei de capital, ocupand acum a doua pozitie, dupa implementarea unui pachet de stimuli de 4.000 miliarde yuani (585 miliarde dolari), potrivit NewsIn.

Astfel, economia chineza este singura dintre primele 10 la nivel mondial care continua sa creasca. Investitiile straine directe din China au scazut in iunie cu 6,8% fata de aceeasi perioada a anului trecut, la 8,96 miliarde dolari. Totusi, China ramane una dintre principalele destinatii pentru investitiile straine si analistii prevad ca declinul se va inversa in lunile urmatoare, odata ce revenirea economica este confirmata.

Afluxul de valuta a contribuit in ultimii ani la formarea unor enorme rezerve valutare, cele mai mari din lume, acestea depasind la sfarsitul lunii iunie 2.000 miliarde dolari, a anuntat banca centrala chineza.

Rezervele valutare au crescut cu 178 miliarde dolari in al doilea trimestru, la 2.132 miliarde dolari. Cresterea o depaseste cu mult pe cea de 7,7 miliarde dolari inregistrata in trimestrul precedent.

Banca centrala chineza se asteapta ca rezervele valutare sa urce cu 218 miliarde dolari in 2009, dupa ce in 2008 acestea au sporit cu 419 miliarde dolari si cu 462 miliarde dolari in 2007.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri